1 Annoncer

Sileni "The Triangle" Merlot Single Vineyard, Hawke's Bay MAGNUM 2008

i original trækasse, perfekt til gave! 90p/Bob Campbell (specialist i NZ). Sileni er en af de største ejere af "Triangle" marken, et trekantet stykke grus nær Napier, som anses for det måske bedste område for merlot i New Zealand.
Vinen er blevet kaldt for New Zealand's Pomerol -bortset fra, at vinen er kraftigere end det meste Pomerol -uden at være tung. Klima og jord er tæt på Pomerol. Vinen er lavet af den begavede Grant Edmonds og har malolaktisk gæring og lagring i små e4gefade. Superkøb -pris på 75 cl er over 100 i NZ og op til 300 i Singapore.
Sileni Estates er et forholdsvis nyt navn i New Zealand, stiftet i 1997 af Sir Graeme Avery (foto, med hustruen Gaby -han er adlet af Dronningen). Navnet Sileni fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend. Når der skulle være gilde med mad og drikke, var Sileni altid til stede for at sprede godt humør og få gæsterne til at spise og drikke natten lang. Navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab visualiseret med trekanten i husets logo. Den omkransende cirkel symboliserer husets globale livssyn fordi Sileni nydes af folk over hele verden.
Sileni ejer i dag marker i både Marlborough på den sydlige ø samt i Hawke's Bay på den nordlige ø. På den sydlige ø og i Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på Sauvignon Blanc. Hawke's Bay-området er måske bedst kendt for elegante merlot og pinot noir, men Sileni dyrker også Pinot Gris og Chardonnay i dette område.
Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domainet er certificeret "sustainable", dvs. bæredygtig drift.
Sælger:
9 dage, 17 timer
195 kr.